Artık sıkıldık
Siyasetin birbirine çamur atma yeri olduğunu sananlardan sıkıldık. Haberleri olsun vatandaş artık çamur atmaya pirim vermiyor.
Vatandaş hükümetten çözüm, muhalefetten yanlışları söyleyip çözüm önerilerini söylemesini bekliyor. Kişisel kavga, çamur atma üslubundan bıktık. Var mı çözüm önerin? Yok. O zaman muhalefetim deme. Sorunları çözdün mü? Yok. O zaman hükümetim deme. Yazık bu millete.
Basiretsiz muhalefet en kötü iktidarı bile kurtarıcı olarak gösterir.
Bugün, bu güne kadar yaşanan basiretsiz siyasetçilerin yaptıkları hataların sonuçlarını yaşıyoruz. Bakanlıklar yapboz tahtaları değildir. Her gelen kafasına göre değişiklik yapıyor, liyakatsiz bürokratlar atıyor. Şunu çok iyi bilin ki liyakatsiz kişiler hiçbir zaman kendisinden bilgili ve zeki kişileri altında çalıştırmak istemez. Bu da sistemin çöküşüne sebep olur.
Artık çözümler bekliyoruz. Sağlıkta, Eğitimde, Ekonomide, Şehircilikte, Yargıda. Yani bozduğunuz her yerde.
Türk milleti olarak, böyle yaşamayı hak etmiyoruz!
Alın size basit, hemen yapılabilecek çözüm önerilerim;
Ekonomi:
- Acilen üretici ve sanayicinin tüm kredi borçları faizsiz bir şekilde 48 ay boyunca ertelenmeli.
- Yandaşlara değil gerçek üretici, sanayici, esnafa 5 sene geri ödemesiz 10 senelik düşük faizli kredi verilmeli.
- Üreticinin, sanayicinin, esnafın SGK ve vergi borcu faizsiz ötelenmeli.
- Üreticinin, sanayicinin, esnafın sabit giderleri üzerindeki (elektrik, mazot v.b) vergiler indirilmeli.
- Asgari ücretlinin üzerindeki vergi kaldırılmalı.
- Ara mal ithalatındaki vergiler düşürülmeli.
- İhracatı arttırmak için seviyeli ve planlı bir dış politika izlenmeli.
Eğitim :
Dünyadaki en iyi eğitim sistemini Türkiye’ye getirin, sonucunu görmek en az 90 sene, 3 nesil gerekir. Sebebi eğitim gerçekten ailede başlar. Eğitim kısa süreli bir proje değil en az 50 yıllık bir devlet politikası olması gerekmekte. Ana hatları düzgün bir şekilde ayarlanmış ve her türlü yeniliğe açık olmalı, güncellenmeli. Her gelen geçen sistemi değiştirmeye çalışmamalı. Verilen eğitimin ana unsuru “Saygı” olmalı. Çocukların gelişimi iyi takip edilerek, başarılı olacakları konulara yönlendirilmeli. Eğitimin ana unsurlarını siyasetçiler değil pedagoglar ve eğitim bilimcilerden oluşan bir konsey hazırlamalı. Düşünen, sorgulayan, saygılı ve liyakatli bir nesil yetiştirmemiz gerekmekte. Çocuk; işçi, mühendis veya doktor da olsa en iyisi olmalı.
Tarım ve hayvancılık:
Şunu bir türlü anlayamıyorum. Örnek olarak Kanada’dan ithal ettiğimiz mercimek nasıl oluyor da memlekette üretilenden ucuz olabiliyor?
Profesyonel tarım ve hayvancılığa acilen geçilmesi gerekmekte. İl ve ilçeler bazında kooperatifler kurulacak, bu kooperatifler çiftçilere ve hayvancılara eğitim verecek, dünyada çıkan gelişmiş teknolojiler anlatacak, hayvanlarını ve topraklarını kontrol edip nasıl ilerlemesi gerektiği hakkında bilgi verip, kontrol edecek, çıkan mamulleri gerekirse atölye ve fabrikalar kurarak işleyecek ve halka arz edecek. Çiftçi, hayvancı ve köylü kazanacak. Şehirde yaşayanlar ise 1 liralık ürünü 10 liraya almayacak.
Not: Ekonomi bakanının istifa haberi, üzerinden 12 saat geçmeden Türk parasının yüzde 3'den fazla değer kazanmasına sebep olabiliyor ise, bir de sistemin komple değiştiğini düşünün.
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.