1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Dervişoğlu'ndan erken seçim açıklaması: "Tartışmaları spekülatif buluyorum"

Dervişoğlu'ndan erken seçim açıklaması: "Tartışmaları spekülatif buluyorum"

İYİ Parti Genel Başkanı Müslüman Dervişoğlu, erken seçim tartışmalarını spekülatif bulduğunu belirtti. Partisinde yaşanan istifaları da değerlendiren Dervişoğlu, “İstifa etmek isteyenlere etme eyleme demem” ifadesini kullandı.

A+A-

Afyon’da gazetecilerle bir araya gelen Dervişoğlu, siyasetin zaman zaman gündemine gelen erken seçim tartışmalarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye bir yıl içinde üç seçim yaptı. Sahada gezip dolaşırken de görüyoruz, vatandaşta bir bıkkınlık hali var. Ben böyle bir süreçte bu tartışmaları spekülatif buluyorum zaten. Bugün konuşuyorlar, 2,5 yıl sonra yapılmasını falan öngörüyorlar. Erken seçim dediğinizde, istediğinizde onu hemen gündeme getirmek lazım.”

Partisinde yaşanan milletvekili istifaları hakkında da konuşan Dervişoğlu, bu durumun partiyi etkilemediğini söyledi. Grup toplantılarına katılmayan ve kampa da gelmeyen İstanbul milletvekili Burak Akburak ile görüşmeler için bir grup milletvekilini görevlendirdiğini belirtti. Dervişoğlu, “İstifa vesaire konularında etme, eyleme demem kimseye. Sorumluluklarının icaplarını yerine getirmeyen ve o sorumluluğu taşımayan insanlar çıkarsa, bunların sıfatları ne olursa olsun, onlardan ben de istifalarını isteyebilirim. Koray Aydın’ın istifasını ise diğerlerinden ayırırız. Onun istifasına üzülmediğimi söylemem” dedi.

Dervişoğlu, Akşener-Erdoğan görüşmesi ile ilgili bir soruya ise, “Kim ne yapıyor? Diye merak etmek gibi bir durumum yok. Genel başkan benim. İyi Parti’nin ne yapacağına ben karar veririm” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.