1. HABERLER

  2. SANAT/TARİH

  3. Mordoğan Yaşam Dostları Derneği tarafından düzenlenen El Sanatları Yarışması sonuçlandı.

Mordoğan Yaşam Dostları Derneği tarafından düzenlenen El Sanatları Yarışması sonuçlandı.

Mordoğan Yaşam Dostları Derneği tarafından organize edilen yarışmada dereceye giren isimler belli oldu.

A+A-

Büyük bir özen ve titizlikle çalışan ressam-yazar Hülya Sezgin, el sanatları uzmanı Mualla Işık Uruk, seramik-tasarımcı Derya Hacalaki, sanatçı Koray Hepenson, çini tasarımcısı İsmail Akad ve MYDD Yönetim Kurulu Başkanı Müge Sivri’den oluşan jüri üyeleri ön elemeyi geçen 6 eseri değerlendirdi. 

Yarışma sonrası düzenlenen serginin açılışı Karaburun Belediyesi Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Murat Gül, Karaburun Belediye Başkan Yardımcısı Aladdin Aşut, Karaburun Belediyesi Eğitmeni Aylin Baylan, MYDD Yönetim Kurulu Başkanı Müge Sivri ve kalabalık bir izleyici grubu eşliğinde yapıldı. Yarışmaya katılan yarışmacılar ve el sanatları ile uğraşan sanatseverler ürünlerini tanıtma fırsatı buldu. Sergi açılışından sonra ödüller sahiplerine verildi. 

Yarışmada çini tabak tasarımı ile katılan Ayşen Bircan Erboz birincilik ödülü alırken, makrome Atatürk pano ile Nurhayat Karadibak ikincilik ödülü, keçe çalışması ile Emine Sönmeztekin Biçer üçüncülük ödülünü kazandı. Ön elemeyi geçen diğer eserler tuval üzerine mandala çalışması ile Nurcan Ünaldılar, ahşap yakma ile Mustafa Çoban, çini çalışması ile Hülya Karslı oldu. Yarışmada ilk üçe giren eserler Kardelen Pansiyon'da düzenlenecek hafta sonu kahvaltısını kazandı.

Ressam-yazar Hülya Sezgin konu ile ilgili şöyle söyledi: 

"Bu sanat yarışmasının ilki olmasına rağmen gayet başarılı idi. Başkan Müge Perkel Sivri hanım nezdinde MYDD yönetimini, Karaburun Belediyesi'ni, diğer jüri üyesi arkadaşlarımı, tüm yarışmacı ve sergi katılımcılarını kutluyorum. Dileğim bundan böyle geleneksel bir yarışmaya dönüşmesi ve daha pek çok dalda katılımcılarla yapılması..."

mordogan-04.jpg

mordogan-resim-0223.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.