Androidinizdeki gereksizlerden kurtulun!

Android'li cebinizle beraber gelen gereksiz üretici uygulamalarından kurtulmanın en kolay yolları...

Android'li telefonların çoğu, kutusundan mobil hizmet sağlayıcınızın yüklediği işe yaramaz programlarla dolu çıkıyor. Bu tür programlar,uygulama listenizi kalabalıklaştırdığı gibi başlangıçta otomatik olarak devreye girerek pilinizin daha çabuk bitmesine neden olabiliyorlar.

Android 4.0 ve üzeri sürümlerde işe yaramaz uygulamalardan kurtulmanız daha kolay.

Android 4.0 ve sonraki sürümlerde işe yaramayan uygulamaları kapatmak

Gereksiz uygulamaları Ice Cream Sandwich'te devre dışı bırakmak için Ayarlar > Uygulamalar yolunu izleyin ve Tümü sayfasına dokunun/kaydırın.

Gereksiz uygulamaları listede arayın ve bulduğunuzda üzerine dokunun. Şimdi devre dışı bırak düğmesine dokunarak uygulamayı etkisizleştirebilirsiniz.

Mesajlaşma gibi temel uygulamaları devre dışı bırakmamalısınız, aksi halde telefonunuzun bazı işlevlerine erişemeyebilirsiniz. Devre dışı bıraktığınız uygulamaları listenin en altında bulacaksınız. Onları buradan tekrar etkinleştirebilirsiniz.


Gereksiz uygulamaları kaldırma

Gereksiz uygulamaları kaldırma

Az önceki işlem ile işe yaramaz uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz, ancak bu uygulamalar cihazınızda yer kaplamaya devam edecektir. Bu tür uygulamalar genellikle cihazınızın özel, salt-okunur sistem bölümüne yüklendiğinden kaldırılamazlar. Bu nedenle telefonunuzu sıfırlasanız dahi cihazınızdaki yerlerini korurlar.

İşe yaramaz uygulamaları kaldırmak için takip edebileceğiniz birkaç yol var:

Custom ROM'lar: Varsayılan ROM'unuzu Cyanogenmod gibi kişiselleştirilmiş bir ROM ile değiştirerek işe yaramaz uygulamalardan tamamen kullanabilirsiniz.

Cebinizi root'layın ve uygulamalardan faydalanın: Telefonunuz root'lamanız halinde sistem alanında yüklü gereksiz uygulamaları tamamen kaldırmak üzere Titanium Backup gibi bir uygulamadan faydalanabilirsiniz (Uninstall işlevini kullanın).

Root'lamadan script'lerden faydalanın: XDA forumlarında yayınlanan bir script ile root'lu olmadan sistem uygulamalarını kaldırabilirsiniz. Bununla birlikte script'i elinizle düzenlemeniz gerekeceğini söyleyelim. Yanlış bir düzenleme, yeni bir ROM yükleyene dek cebinizi açılmaz hale getirebilir.

Android 4'ten önceki bir sürüme sahipseniz

Root'lu bir cihaza sahipseniz, Android'in eski sürümlerinde de Titanium Backup veya Gemini App Manager gibi bir uygulama yükleyebilir ve gereksiz uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz.

Cebinizi root'lamak istemiyorsanız, bir üçüncü parti launcher kullanabilirsiniz. Nova Launcher gibi birçok giriş ekranı, uygulama listenizdeki simgeleri gizleyebiliyor.