Türk Eğitim Sen Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Aydınlar Ocağı’nın son üç başkanı Süleyman Pekin - Av. Ruhittin Sönmez - Ahsen Okyar, KMKB Dönem Başkanı ve Yesevî Ocağı Eğitim-Kültür-Sanat Derneği Başkanı Eren Elmalı, BBP Kocaeli İl Başkanı ve Türk Ocağı Başkan Vekili Mustafa Arha, Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkan Vekili Feyzullah Divli, Medical Park Hastanesi Başhekimi Dr. Özcan Avcı, Birleşik Emekliler Derneği Şube Başkanı Alp Timincioğlu, Türk Emekli Sen Derince Temsilcisi Mahmut Akgün, TES ve KAO yöneticileri, SDK üyeleri ile gençler ve eğitimciler katıldı.
Açılış konuşmasında Kocaeli Aydınlar Başkanı Süleyman Pekin, ‘Söz Sırası Gençlerde’ olarak başlayan ve ‘Gençler Kürsüde’ olarak devam eden program geleneğine 2000 yılından beri emeği geçenlere teşekkür etti. Bir Üniversiteli kızımızdan sonra dönemin ikinci programını bir lise son sınıf öğrencisi ile gerçekleştirdiklerini ve aynı zamanda da kendi öğrencisi olan Yuşa Çetin’in birçok alanda kendini yetiştiren örnek bir genç olduğunu ifade etti.
BAİHL öğrencisi Yuşa Çetin; sunumunun biri yerli ve diğeri yabancı iki meşhur yazarın, iki meşhur kitap serisinde Küresel Düzenin ortak yönlerinin ne olduğu ve nasıl karşı koyulabileceği hususları olduğunun altını çizdi. Kendisi de bir ‘Ekonomik Tetikçi’ olan John Perkins’in “Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları” kitabının ilk 3 cildinde anlatılanların bugünlerde Venezüella’da uygulandığını vurguladı ve bunu da; “Ekonomik Tetikçi gözüne kestirdiği ülke devlet başkanlarıyla iletişime geçer. Onlara ülkeleri için yardım yapacağını, kredi sağlayabileceği açıklamalarında bulunur. Devlet başkanlarıyla işi bağlayamadığı takdirde iç karışıklıklar çıkarıp devreye çakalları sokar ve darbe yaptırır” şeklinde özetledi.
Alev Alatlı’nın Schrödinger’in Kedisi 1 – Kâbus kitabında ise John Perkins kitaplarında ‘Şirketokrasi’ olarak tarif edilen Çok Uluslu Büyük Aile Şirketlerinin oluşturduğu Küresel Düzen’in Türkiye’yi nasıl bölüp parçaladığının anlatıldığını aktaran Yuşa Çetin; tahtında ‘Yüce Pir’in oturduğu ve vâsıllar, sâlikler, müritler, talipler gibi tarikat tarzında yapılanan Yeni Dünya Düzeni’nin ‘Tek bir dünya, tek bir devlet, tek bir bayrak’ formülüyle tüm dünyaya hâkim olduğunun romana konu edildiğini belirtti.
Schrödinger’in Kedisi 2 – Rüya kitabındaysa bu küresel kumpastan çıkış yolları; yerlilik, millîlik, özgünlük, birlik ve beraberlik, sosyal dayanışma gibi kavramlar üzerinden aktarılmakta olduğunu beyan eden Yuşa Çetin; yazı ya da tura, ABD ya da Rusya gibi tercihlerde ‘dik’ demenin, üçüncü bir yol aramanın öneminden bahsetti ve bunu da Alev Alatlı’nın “ya o – ya bu” yerine “hem o – hem bu” düsturuyla yapmanın gerekliliğini ifadelendirdi.
Sunum sonrasındaki katkı ve soru-cevap kısmı da oldukça verimli geçen toplantı sonunda günün anısına hazırlanan İzmit Saat Kuleli KAO Plaketini, Aydınlar Ocağı’nın en genç yöneticisi ve KOÜ Mühendislik Öğrencisi Alpay Çetin ile Turancı Hareket Platformu Lise Temsilcisi ve Mimar Sinan Lisesi öğrencisi Berkay Gökbulut birlikte verdiler. Akabinde sendika terasında çay ve sohbet devam etti.