DEMOKRATİK MİLLİYETÇİLİK

Niyazi BEKTAŞ

 

 

DEMOKRATİK MİLLİYETÇİLİK..

Demokratik Milliyetçilik Milli ve yerli bütünleşme ülküsüdür.

Demokrasi en az ahlak kadar önemlidir..

Demokrasi ve Milliyetçilik aynı değerde iki değerli kavramlardır..

Bütünleşme ülküsü;Türk Milletini bir bütün olarak kucaklamaktır..Bütünleşme ülküsü sosyal dilimleri ,kapitalizm ve Sosyalizm gibi halkı sınıflar ayırmaz..

Demokratik Milliyetçilik düşünce sistemimizde Millet bir bütündür.

Milleti meydana getiren bireylerin kişisel hak ve özgürlükleri savunan ve geliştiren fikir ;demokrasiyle aynı ölçüler içinde kabul görmelidir..

Demokratik Milliyetçilik sisteminde esas olan milleti tamamıdır..

Unutulmamalı ki renkli çiçeklerin yeşerdiği bahçelerin görünümü çok farklıdır..Çiçeklerin renkleri farklı ama kökleri tek toprağa bağlı..Topraktan beslenirler..Toprakta hayat bulurlar.Toprak olmaz ise hiç bir çiçek yaşamaz..

 

İşçi sınıfı ve ya kapital sahibi patronlar bizim tanımımıza göre aynı eş değerdedir..Bireylerin tüm kesimleri bütünleşerek Milleti oluştururlar..Bütünleşen bireyleri sosyal sınıflara ayırmak asla doğru değildir..Milliyetçi Türkiye Yönetim sisteminin,diğer yönetim sistemlerinden en önemli farkı ;halkı sınıfsal bölümlere ayırmadan tek parça olarak görmektir..

Bu eş değerlik insan hakları :ferdi hürriyetler,düşünce hüriyeti,tercih hürriyeti;kimlik ve şahsiyet hürriyeti ,din ve vıcdan hürriyeti;seyehat hürriyeti ve tüm bunların yanında mal edinme hüriyetiyle birlikte yaşama hürrriyetini kapsar..

Ülkücü Türk Milliyetçiliği düşünce sistemini savunan bizler maalesef demokrasiyi ihmal etmişiz..Bir başka ifadeyle demokrasi ile Milliyetçiliği bir arada düşünememişiz.Halbuki demokrasi olmadan düşünce özgürlüğünün hiç bir kıymeti yoktur.

Milliyetçi Düşünce Sisteminin temelini inşa eden ;Milliyetçi aydınlardan da demokrasi konusunu öğrenemedik..Dolasıyla ferdi hürriyetlerin sınırlandırılması karşısında sessiz ve tepkisiz kalındı..Sadece ferdi hürriyetler değil;sosyal yaşamımızı etkileyen her alanda tek düzey düşünme yolunu tercih ettik..

Demokrasi konusunda Ülkücü Türk Milliyetçiliğini savunan aydınlar gençlere gerekli rehberliği,önderliği yapmamışlardır..Bu durum tek taraflı düşünmemize neden oldu..Bu eksikliğin farkına vardığımızda ise demokrasiyi özümseyen toplumlarla aramızda olağan üstü mesefe oldu..

Millet olarak okuma alışkanlığımızında olmayışı ,değişk düşünce arayışlarından uzak kalmamıza neden oldu..

Derler ya “”zararın neresinden dönülürse kardır..” Ben de şahsen demokrasiye bakışımdaki eksikliği fark eder etmez ,demokrasiye doğru çark ettim..İyi ki çark etmişim..Düşünce tarzımın değişimine büyük katkı sunmuş oldum..

Buradan hareketle diyorum ki “”Demokrasi olmadan milliyetçilik;milliyetçilik olmadan Demokrasi tam kamil anlamda olgunlaşamaz..

Her Ülkücü Türk Milliyetçisi demokrasiyi tüm ayrıntılarıyla özümsemeli ve onu yani demokrasiyi yaşam tarzi haline dönüştürmelidir..Ayrıca demokrasiye geliştirmek içinde mücadele etmelidir..Başka türlü biat kültüründen kurtulamayız.

Çok okuyan;düşünen,algılayan,sorgulayan ,hesap veren ve ya hesap soran bir nesil ancak ülkemizin geleceğini korur..Ne idüğü belirsiz cemaat kültürüyle değişimi ve gelişimi sağlamak olası değildir..