İYİ'lere sesleniş

Faruk YÜCER

Bir fikrin, bir düşüncenin,bir inancın gerçekleşmesi için,mutlaka iktidar olmak gerekir.

Hiçbir siyasi parti, iktidar olmak da dahil, bizim bir beklentimiz ,talebimiz yok diyemez;derse bu,ilkesizlik,ülküsüzlük, duyarsızlık ve acizliktir.

Partiler iktidar olmak için kurulur, mücadele eder,kimisi başarılı olur, kimisi olamaz, kimisi de bir dönem için başarı gösterir kalıcı olamaz, zamanla silinir gider.

İYİ Parti'nin hangi şartlarda kurulduğunu, ne gibi badireler atlattığını, maruz kaldığı, iftiraları, hakaretleri, biliyoruz. Tekrara gerek yok.

Genel seçimler oldu, bir netice alındı. Buna göre parti durum değerlendirmesi yaptı, önümüzdeki sürece hazırlık için gerekli argümanları ortaya koydu. Bu arada uzun soluklu mücadeleyi göze alamayanlar, şahsi ikbal kapısını aralayamayanlar da ayrıldı. Hayırlı olsun.

Önümüzde çok önemli bir mahalli idareler seçimi var, ondan sonra er veya geç genel seçimler olacak. İYİ Partinin başarılı olması için neler yapmak gerekir? Bu soruya doğru cevabı bulup buna göre çalışırsak başarıya ulaşmamamız için bir neden kalmaz. Herkes ‘bağcıyı dövmek için değil, üzüm yemek için fikirlerini ifade edip elini taşın altına koymalı. Zira:’Barika-i hakikat, müsademe-i efkardan doğar’. (Hakikat güneşi, ışığı, kıvılcımı fikirlerin çarpışmasından doğar.)

Buna göre:

1- İYİ Parti yenidir, bütün kadroları aynı geçmişe sahip kişilerden oluşmuş değildir. Bu nedenle hiçbir kimse, hiçbir yerde dışlanmamalı, herkes kendini bu partinin asli unsuru görebilmeli.

2- Genel merkezden en küçük birimlere kadar, yöneticiler, yönetici sekreteryası, kurumlardaki diğer personel,herkesi samimiyetle karşılamalı ve ilgilenmelidir. İstisnai durumlar haricinde ulaşılamayan yetkili kesinlikle olmamalıdır.

3- Kadrolar mutlaka ehil kişilerden oluşmalı, özellikle Anadolu’da herkesin takdirini kazanmış kişiler değerlendirilmelidir.

4- İYİ Parti’nin genel başkanı kadındır. Bu avantaj mutlaka değerlendirilmelidir. Her birimde kadın kolları ihdas edilip, onları aksiyoner hale getirecek, seminerler, toplantılar, geziler düzenleyip bir program dahilinde mutlaka sahaya indirilmelidir. (AKP’nin en başarılı birimi kadınlar)

5- Partinin geleceği ve kalıcılığı, büyük oranda GENÇLİĞE bağlıdır. Gençlik kolları genel başkanı, her birimde teşkilatını kurmalı, onlara, çeşitli bilimsel ve sosyal etkinliklerle bilinçlendirme çalışması yaptırmalı ve birimlerde görev almaları sağlanmalıdır. Kısaca, her platformda gençlerin önü açılmalıdır.

6- Özellikle İL BAŞKANLARININ, o ilde her birimi kucaklayacak, teşkilatçı, hoşgörülü, birleştirici,insanların kolayca iletişim kurabileceği kişiler olmasına özen gösterilmelidir. Onun, bunun, şunun adamı, yakını değil, Partiyi ilerilere taşıyacak, kişisel beklentilerden uzak kişiler kabul görmelidir. Başkan ilde, ilçelerde, mahalle ve köylerde birimlerin oluşumuna katkı sağlamalıdır. Tüm yöneticiler, bulundukları bölgedeki tüm etkinliklere, yani, törenlere, anma günlerine, cenazelere, düğünlere katılmalı ve mahalli basın ve yayın kuruluşlarıyla da yakın ilişki kurmalıdırlar.

7- Tüm görevlendirmeler, mutlaka bölgelerin sosyo-kültürel yapısına uygun olmalı, teşkilatlar da bu yapıya uygun hareket etmelidirler. Örnek, Anadolu’da ramazan günü partide sigara, çay, kahve içilirse bu partiyi yıpratacak bir durumdur. İstismara da zemin hazırlar.

8- Yerel seçimler için şimdiden hazırlıklara başlanmalı ve adaylar yörenin özelliğine göre çalışkan, sevilen, başarılı kişilerden oluşmalı. Zira yerelde kişi etkisi mutlaktır. Meclis üyeleri de ona keza…

9- Yöneticiler bölgelerinde partilerin oy dağılımını, çok iyi analiz edip ona göre stratejilerini belirlemelidirler.
Demeçler, bildiriler, görüşler, partinin ana eksenine uygun olmalıdır. Milletvekilleri vatandaşın gözü kulağı olacak girişimleri yapmalı ve kendilerine uygulanan basın, yayın ambargosunu delmek için çareler üretmelidirler. Ayrıca her milletvekiline bölgenin özelliğine göre şehirler zimmetlenmeli ,periyotlar halinde illerle ilgili genel merkeze rapor sunmaları sağlanmalı, ilerideki tercihlerde buralarda gösterilen başarı ve başarısızlık da ölçüt olmalıdır.

10- Genel seçimlerde olduğu gibi, yine partimize sıkı ambargo uygulanacak. Mutlaka, tez elden bir TELEVİZYON kanalına sahip olmak için harekete geçilmeli. İşin maddi yönü için gerekirse kampanya başlatılmalıdır.

11- Müşavere dinimizde sünnet, kadim Türk milletinde ise TÖRE gereğidir. Bu mutlaka işletilmeli, ilim, fikir, siyaset, eğitim, adalet, ilahiyat vb. alanlarda kendini ispat etmiş kişilerden oluşan bir danışma kurulu ihdas edilmeli ve belirli aralıklarla toplanıp durum değerlendirmesi yapmaları sağlanmalıdır. Bir yandan da , ferdi olarak gerektiğinde bu kişilerin fikirlerine başvurulmalıdır.

İYİ PARTİ'NİN GENEL GÖRÜNÜMÜ FİKRİ YAPISI VE İMAJI NE OLMALI?
Öncelikle sınırları belli olmayan kitle, merkez partisi gibi söylemlerden ziyade, Türk milletinin olmazsa olmaz değerlerini ön plana çıkarmak gerekir. Vatanını sevme ve onu yüceltme duygusu olan MİLLİYETÇİLİK, birincisi budur. Halkın büyük çoğunluğunun da refleksi bu yöndedir. En basitinden hiçbir gence merkezi ve kitleyi benimsetemezsiniz. Aslında milliyetçilikte teslimiyetçilik, başkasına yancılık yapma yoktur. Yapanlar varsa çakma milliyetçidir. Diğeri ATATÜRK ve kazanımları, DEMOKRATİK laik anlayış şiarımız olmalı. Laiklik halkın dini duygularını yok sayma değil istismarı ve sömürüyü önlemedir. Fakat toplumun hassasiyet gösterdiği dini ritüeller de kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Alevi kardeşlerimizin ve milletin değerlerine bağlı kürt vatandaşlarımızın da mutlaka parti vitrininde yer almaları sağlanmalıdır.

Partinin lideri Sayın MERAL AKŞENER’dir. Onun etrafında kenetlenip başarı için çaba göstermek herkesin görevidir. Bu bir kişi ve zümre için değil, ülkemizin, çocuklarımızın geleceği içindir. Basit hesapların, kişisel menfaatlerin esiri olanlara fırsat verilmemelidir.

SONUÇ OLARAK:
MİLLİYETÇİ, MUKATDESATÇI, DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İÇİN İYİ PARTİ ADRES OLMALIDIR.