Katil 'siyaset' kurumu

Mehmet SORAL

Deprem Şehitlerimizin Katili Siyaset Kurumu'dur

Siyaset kurumu, bugün için onun bir birleşeni AKP iktidarı, depremin bedelini müteahhitlere ödetmek için deprem bölgesinde suçlanabilecek müteahhit avcılığına çıktı. Yapılan tutuklamalarla milletin öfkesini yatıştırma, kendi ihmal ve sorumsuzluklarının vebalini de dikkatlerden kaçırarak müteahhitlere yönlendirme hatta saldırtarak algı yaratma gayretindeler.

Her gün "Tek adam"a kim ne demiş diye sosyal medya hesaplarını taramak için trol ordusu kuranlar aynı duygu ile deprem kuşağı üzerindeki ülkemizde insanlarımızı deprem felaketlerinden korumak için yirmi yıllık iktidarları sürecinde yapı ve kontrol ordusu kurarak bu kadar can ve mal kaybına, acılara mani olabilirlerdi üstelik de 1999 depremi gibi farklı bir acı tecrübenin yaşanmışlığı varken.
Türk milleti olarak siyaset kurumuna gerekli dersi vermek biz seçmene yani asıl patrona düşüyor. Karşımızda ezilip büzülerek oyumuza talip olan siyaset kurumunun temsilcilerini periyodik seçim süreçlerinde terbiye etmez, hizaya sokmazsak görev ihmali ve liyakatsizlikleri durumlarında verdiğimiz yetki ile onları efendi kendimizi de onların köleleri konumuna sokmuş olduğumuzdan sorgulama yapamıyor, istediğimiz zaman da kolayca sırtımızdan atamıyoruz.
Dolaysıyla önümüzdeki seçimde, siyaset kurumunun birleşeni iktidara enkaz altında kalan canlarımızın hesabını sormak, cezasını kesmek için önce iktidarı değiştirerek başlamak lazım o da AKP parti iktidarına son vermek, bir başkasını getirmek, gerekirse onu da değiştirip bir başkalarını getirmekle olacak ama kesinlikle hiç bir parti, oluşum veya ittifaka yirmi yıl gibi oldukça uzun bir iktidar lüksü imkanını vermemek lazım.

Deprem dahil sel, yangın gibi her türlü doğal afetlerden mütevelli çektiğimiz sosyal acıların temelinde maalesef bu milleti fert fert oluşturan hepimizin siyasi tercihlerimizle şekil verdiğimiz siyaset kurumunun devletimize ve milletimize olan ihanetini görüyorum. Siyasi tercihlerimizi değiştirsek bile "Siyaset kurumunun ahlakı" değişmediği için sonuç itibariyle akıbetimiz de değişmiyor.

55 yıldır aynı mahallede, imara aykırı kaçak yapılaşmanın olduğu yerde oturuyorum. Bu aralar mahallemizdeki bir kaç tane müstakil tapulu arsalara Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan faydalanmak üzere imara uygun, mühendislik bilgisi ile inşaatlar yapılmakta.
1970'li yıllardan günümüze siyaset kurumunun her türlü maddi ve siyasi rüşvet karşılığı göz yumması ile imar dışı yapılmış yüzlerce konutun sahipleri bu günlerde mahallemizde imara uygun, mühendislik bilgisi ile yapılmakta olan binaların inşa süreçlerini şaşkınlıkla izliyorlar ve her birisi "Bu tek inşaata harcanan demir, beton ve diğer malzemeler ile bizim cadde üzerindeki binaların hepsi yapılır" diyerek şaşkınlıklarını ifade ederlerken aynı zamanda kağıt kutusu basitliğindeki konutlarda yaşamaktan oldukça tedirginler.
Bir nebze olsun siyaset kurumunun ihanetine tedbir ve karşı koymak adına yine aynı siyaset kurumundan bir grup "Siyasette etik yasası"nın çıkarılması için teklifte bulundular ama bu suiistimal pisliğinin içine ne kadar batmış olmalılar ki; "Bu yasa çıkarsa ilçe başkanı olacak adam bile bulamayız" denilerek buna engel olunmuştur.
 
Cumhur İttifakı'nın liderleri Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli bazı tanınmış isimler ve onların başında oldukları sivil toplum örgütlerinin depremzedelere ulaşma, onlara yardım edip ihtiyaçlarını karşılamalarını istemedikleri gibi engel olmak için eleştiri bile değil hakaret ederek engellemişlerdir. "Siz devletten daha güçlü, kurumlarından daha çok güven kazanmış olamazsınız, olsanız bile (ki; oldunuz da) bunu çevreye yansıtarak devleti itibarsızlaştıramazsınız, buna müsaade edemeyiz. Cumhur ittifakını muktedir gösterip güçlü kılmak için sizi de itibarsızlaştırmak zorundayız. Sizin deprem bölgesindeki başarınızı kabullenip paye vermek demek iktidarımıza karşı her söylediğine itibar edilen, halk nezdinde güven kazanmış muhalif bir güce kendi ellerimizle katkı sağlamamız demek olacaktır. Seçim arifesinde millet nezdinde bu kadar güven kazanmış, "zekuşağı"nın tam desteğini almış organize sivil toplum örgütleri ve onların öncü isimlerinin yönlendirmeleri ile konsolide olmuş muhalefet karşısında kaybedeceğimiz aşikar; buna mani olmamız gerekiyor, yapmak istediğimiz de budur."
Cumhur İttifakı, bu acılı günlerimizde deprem mağdurları ile ilgilenmek yerine "AKP'leşmiş devlet"in güvenirliğinin yerle yeksan olmasının enkazından kurtulma derdine düştü. AHBAP gibi büyük güven kazanmış sivil toplum örgütlerini itibarsızlaştırmaya öncelik vererek yine hep iddia ettiğim gibi siyaset kurumunun bir başka ihanetine, vefasızlığına şahit oluyoruz.
 
Eğer Japonya'da 7.6, 7.7 şiddetinde deprem olduğunda bir elin parkları kadar insan ölüyorsa; aynı şiddette bizim ülkemizde 40 bin insan ölüyorsa bunun tek sorumlusu siyaset kurumudur. Üç beş müteahhidi cezalandırarak bu vebalden kurtulamazlar. Bunları terbiye edecek en büyük silahımız sahip olduğumuz oy gücümüzdür. Canımıza kastedenleri bu silahımızla yola getirmek zorundayız, başka da çaremiz yoktur. Sorumlu gördüklerimizi sandığa gömmezsek evlerimiz mezarımız olmaya devam edecektir.
 
Kuran'ı yakan ''Müslümanlar''

"Çalıyorlar ama iş de yapıyorlar" diyen müptezel ahmak güruh Kuran'ı yakmış olmuyorlar mı?

"O'nu görünce Allah'ı görmüş gibi oluyoruz" demek de, diyene tepki göstermemek de Kuran'ı yakmak değil midir?
"O peygamberin sıfatlarını taşıyor" dendiğinde "Tövbe estağfurullah, hadi oradan, haddini aşma" deyip tepki göstermemek Kuran'ı yakmak değil midir?
Cuma hutbesinde sürekli tekrarlanan "Akrabalarınızla yardımlaşın, koruyun kollayın" Kuran ifadesinden sadece siyasi yandaşları korumayı ve kollamayı anlamak Kuran'ı yakmak değil midir?

 İçki içilmeyen camide içki içildi diye demeç vermeye zorlanan imama yapılan zulüm Kuran'ı yakmak değil midir?

Mahzun ve mazlum, başörtülü, kucağında bebeği olan mümin bir kadın modeli üzerine; üstleri çıplak, altları deri pantolonlu yetmiş erkeğin işetilmesi yalanı Kuran'ı yakmak değil midir?
"Biz ordu vesayetini yıkmak için Fetö ile işbirliği yaptık" diyerek Müslüman kadim Türk Ordusu'na kumpas kurmak Kuran'ı yakmak değil midir?
Velhasıl kelam uzatmak için oldukça çok örnekler var, uzar gider. Verdiğim örneklerdeki yaşanmışlıkların kahramanları, İsveç'de Kuran'ın yakılmasından rahatsızlık mı duydular yoksa memnun mu oldular Allah bilir ama benim kanaatim o ki; örneklerin zihniyet kahramanları bu alçakça yapılan eylemin sonuçlarından nemalanmak için bir madeni keşfetmenin hazzını yaşayarak fırsata dönüştürmek isteyeceklerdir.
İslam'a inancı, Allah'a imanı terk edip; Allah'ın takdirini değil kula yanaşmak için ona yaranmayı ve yaltaklanmayı hayat felsefesi yapıp biat etmeyi tercih eden, azatlığı kabul etmeyenlerin Kuran'ın yakılmasından rahatsızlık duymaları mümkün değil. Yaygara kopardıklarına bakmayın, rol yapıyorlar inanmayın.