Yılda 2 kez 3 ila 4 yavru alınan Saanen keçilerinin günde ortalama 5 ile 8 litre arsında süt verdiğini söyleyen Koçyılmaz, "Yem tüketimi de oldukça az olduğu için çok masrafsız. 1 yılda 15 Saanen keçisi 1 ineğin yediği yem kadar yem tüketiyor.
1 yılda 2 Saanen 1 inek kadar kar getiriyor. Ankara’nın Haymana ilçesinde ve civarında Saanen keçiciliği ilk yapan çiftçi.
Şu anda Türkiye’nin en büyük Saanen keçi üreticiliği yapan çiftliklerinden biri olan Koçyılmaz, saanen keçi üretimini herkes yapsın, çok avantajlı bir hayvan diye konuştu.
Bunların hepsi yaklaşık olarak ikiz-üçüz hatta dördüz oğlak vermesiyle de sevinci bir kat daha arttı. Saanen keçisi Avustralya’dan ithal ediliyor. Maliyeti bin 500 dolar civarında. Biz kendi tesislerimizde üretiyoruz. 4 yıl saflaştırma dönemi sürüyor. Tesislerimizde otomatik süt sağım sistemiyle sütleri sağılıyor. İklim bakımından da İç Anadolu Bölgesi iklimine uygun bir hayvan. İklime ayak uydurduğu için verimi de çok oluyor.
20 yıl önce 45 milyon keçi varken şu anda kayıtlı keçi sayısı 6 milyon. Saanen keçisi ise çok avantajlı, üretken ve sütü de çok değerli. Şu anada 1 litre Saanen keçisi sütünün fiyatı 5 lira. Tüm hayvanlara göre çok değerli. Saanen keçisinin sütü anne sütüne en yakın süt aynı zamanda" diye konuştu.