Reyhanlı Saldırısının 4 Zanlısı Tutuklandı

51 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı saldırısıyla illgili olarak gözaltına alınanlardan 4'ünü savcılık serbest bıraktı, 4 zanlı ise mahkeme tarafından tutuklandı. Saldırı sonrası Hatay 1'inci Ağır ceza Mahkemesi tarafında konulan "yayın yasağı" da kaldı

Reyhanlı'daki saldırılarla ilgili olarak gözaltına alınan ve Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde 5 gündür sorgulanan şüphelilerden 8'i, geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi'ne götürüldü. 
Saldırıyı düzenleyenlere yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen zanlılar, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi uyarınca, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
Yaklaşık 10 saat süren sorgunun ardından zanlılardan 4'ü mahkemeye sevk edildi, diğerleri ise serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkeme karşısına çıkan 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 kişinin ise Hatay Emniyeti'ndeki sorgusu devam ediyor. 
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün Reyanlı'ya gidiyor. Cumhurbaşkanı Gül, önce kaymakamlığı ziyaret edecek, ardından da patlamanın meydana geldiği belediye başkanlığı önünde inceleme yapacak. Taziye ziyaretinde de bulunacak Gül, daha sonra Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki yaralılala görüşecek.
Patlamalarda hayatını kaybeden ve DNA testinin ardından kimlikleri belirlenen 5 kişi daha gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Ayşegül Kırar, Zahide Kuday, Sedat Pişen, Mustafa Kaya ve Kemal Baz'ın cenazeleri cep telefonu ışığında, toprağa verildi. 
Bu arada, Hatay 1'inci Ağır ceza Mahkemesi, itiraz üzerine Reyhanlı haberleriyle ilgili yayın yasağını kaldırdı.
Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı, ilçede meydana gelen patlamalar sonrasında görsel ve yazılı basın ile internet yayınlarına, yayın yasağı getirilmesi talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi de, yayın yasağı kararı almıştı.
Bu arada istihbarat tartışmalarında yeni bilgiler ortaya çıktı... Vatan gazetesinin haberine göre MİT, olaydan iki gün önce Emniyet’e istihbaratı iletti.
İstihsbaratta, araçların plakalarından, isimlere kadar tüm ayrıntılar vardı. Olay sonrasında da, verilen istihbarattaki araçların kullanıldığı, MİT’in bildirdiği kişilerin olayı yaptığı, gözaltına alınanların da, arananların da istihbaratta yer alıyordu. MİT’in istihbaratında sadece saldırıların yapılacağı yer ya da yerler nokta olarak belirtilmemişti, ancak bölgeler belirtiliyordu.
İstihbarat ile emniyet arasındaki kopukluk Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in de gündemindeydi... 
Çiçek, "Bir işi ne kadar mükemmel yaparsanız yapın, yine de eksiklikler olabilir. Hataların tekrarlanmaması için inceleme yaptırılır" dedi. 
Çiçek, uluslararası camianın Suriye'deki olayları maç seyreder gibi seyrettiğini de söyledi.