16 yıldır fikir ve kültür alanında faaliyet gösteren Selçuklu Düşünce Kulübü yeni dönemin ilk toplantısını Ekim ayında gerçekleştirdi. Akademisyen Bekir Günay’ın sunumuyla “Ekonomik Bağımlılığın Siyasî Bağımlılığa Etkileri”nin konuşulduğu toplantıda Kulüp Başkanlığı devir teslimi de yapıldı.
Selçuklu Düşünce Kulübü toplantısına her zaman olduğu değişik görüş, meslek ve yaş guruplarından kişiler katıldı. Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez’den Atatürkçü Düşünce Derneği eski Başkanı Taylan Katak’a, AK Parti kurucusu ve eski İl Başkan Yardımcısı Fikret Hocaoğlu’ndan İYİ Parti İzmit Belediye Başkan Aday Adayı Mümin Kozan’a, KMKB Dönem Başkanı ve Yesevî Ocağı Eğitim-Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Eren Elmalı’dan PET-KO Petrol İşçileri Tüketim Kooperatifi Yöneticisi Cemil Uslu’ya, öğretmenden işçi emeklisine, esnaftan sendikacıya, öğrenciden üniversite çalışanına dek farklı kesimlerin yer aldığı toplantı sunum ve sonrasındaki demokratik çok seslilikle dikkat çekti.
Uzun süre cephede kalan askerin aylar süren temizlenme sürecini anlatan Bit Teorisiyle konuya giriş yapan Bekir Günay, dünya genelindeki ağ / network yapılanmasını da Kuran’daki Ankebut Suresi’yle örneklendirerek dikkat çekti. Bankacılık tekelinden “faiz haramdır” diyen Papa’yı değiştirmeye, dar gelirliye şehirden sigorta şirketleri tekeline kadar yaptığı işler ve 1 trilyon dolara yakın servetiyle Jakop Fugger’ın bugünkü kapitalist statükonun kurucu babası olarak anılmasının doğru olacağını vurgulandı.
Tek Dünya Hakimiyet Teorisinden galipler sınıf olarak Birleştirilmiş Milletler Cemiyeti'ne, Doğu Kumpanyası Şirketi'nin Hindistan’ı sömürdükten sonra İngiltere’ye bırakmasından Coca-Cola’nın Şili’de darbe yapmasına, 1945 Sistemi’nin Türkiye’yi ABD’ye ötelemesinden kapitalist komünist Çin ve Almanya Birleşik Devletleri’ne değin çok geniş bir yelpazeden ekonomik – siyasi bağımlılık kurgusu takdim etti Dr. Bekir Günay. Ve “Para siyaseti değil siyaset parayı belirler”, “Bazı ülkeler yönetmek üzere doğmuştur, bazı ülkeler ise yönetilmek için” gibi sözleri italikledi.
15 Temmuz’da ABD’nin haricinde Almanya ve Rusya’nın rolünün araştırmaya değer bir konu olduğunu vurgulayan Günay, büyük şirketleri oluşturan büyük ailelerin Çin’e ve İngiltere’ye taşındığını hatta Stratfor’un ünlü teorisyeni George Friedman’nın bile Çin’e taşınmaya durduğunu anlattı. Türkiye’nin ‘A’ sınıfı bir ülke olduğunun altını çizen Bekir Günay, son tahlilde “Türk; Öğün”den “Güven, Çalış”a bir an önce gelmemiz gerektiğini ifadelendirdi.
Sonrasında ise hem Dr. Bekir Günay’a Selçuklu Düşünce Kulübü’nün mottosu olan “Düşünüyoruz, o halde ümitvârız” işlemeli plaket verildi hem Kulüp Başkanlığı devir teslimi yapıldı. Kulübün hem kurucu hem de son dönem başkanlığını yapan Tarihçi-Yazar Süleyman Pekin, SDK adına gelinen noktayı özetleyerek görevini Sapanca Bilgin Özkaynak İlkokulu Öğretmeni ve Educar eğitim editörü Niyazi Aksoy’a Selçuklu DK rozetini takarak bıraktı. Niyazi Aksoy, zamana dek çok istifade ettiği Kulübün düşüncedaşlarına ve selefi Süleyman Pekin’e teşekkür ederek fikir bayrağının çağdaş donanımlarla birlikte daha ilerilere taşınması için elinden geleni yapacağını dile getirerek hazirûndan dua ve destek istedi. (Soru-cevap, katkı ve öneriler kısmında söz alanlardan akılda kalanlar:
– Demokrasi en fazla manipüle edilen bir sistem..
– Her dip bir diriliştir; serbest düşünen, sorgulayan ve üreten bireyler oldukça..
– ‘Lâ’ iman ve isyan halidir. Ekonomideki ‘lâ’ sistemsel ‘lâ’dan önce gelir.
– Lider halka, halk sisteme bağımlı..
– 57 İslam ülkesi bir anda kapılarını açsın, Müslümanlar ‘ağ’a girmek için Avrupa’ya koşar.
– Tarih yazandan tatil yapan bir millete dönüştük.
– İslamiyet VIP dini değildir.