Şişli Belediyesi, kadınlara yönelik şiddete ilişkin toplumsal farkındalığı arttırmak ve şiddetle mücadele mekanizmalarını yaygınlaştırmak amacıyla İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ile iş birliği protokolüne imza attı. İş birliği protokolü, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu ile İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Nazan Moroğlu’nun katılımı ile 9 Mart Salı günü (dün) imzalandı.
Protokol kapsamında, geçtiğimiz 25 Kasım’da faaliyete geçen Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne başvuran kadınlar, haklarına ilişkin bilgiye kolayca erişebilecekler. Toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli çalışmalarda bulunan İstanbul Barosu’nun avukatları, bu merkezde kadınlara ücretsiz destek verecek.
“Bu protokolün örnek oluşturmasını umuyoruz”
İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ile imzaladıkları bu protokol sayesinde, Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde, kadınlar için hayati öneme sahip olan haklara ilişkin bilgiye erişim sağlama işlevinin de hayata geçirildiğine vurgu yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin şunları söyledi:
“Bu protokol, kadınların şiddetle mücadelede güçlendirilmesinin en önemli parçalarından birine zemin oluşturacak. Kadınların, haklarına ilişkin bilgiye erişmeleri konusunda destekleyici rol oynayacak bu protokolü imzalamış olmaktan mutluyuz. Bu iş birliğinin, tüm belediyeler için bir örnek oluşturmasını umuyor, kadınların şiddetle mücadelede güçlenerek sığınak ve danışma merkezlerine ihtiyaç duymayacakları bir yaşam hayal ediyoruz.”
Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi Hakkında:
Açılışından bugüne dek, kadından yana bakış açısıyla sosyal çalışma yürütmeyi benimseyen Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde, şiddete maruz kalan kadınların uğradıkları herhangi bir şiddet türü nedeniyle, hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan, hem kendileri hem de varsa çocukları için gerekli psikolojik ve sosyal desteklere erişimleri sağlandı. Ayrıca cinsel istismar ve ihmale maruz kalan çocuklar için de destek verildi. Merkezde, kadınların yaşı, cinsiyet kimliği, cinsel yönelimi, etnik kökeni, medeni hali, engellilik durumu, mültecilik ve göçmenlik statüsü ayırt etmeksizin tüm başvuranları kapsayacak ve farklı ihtiyaçlar gözetilecek şekilde hizmet verilmekte. Göçmen, sığınmacı ve mülteci kadınların kendi dillerinde destek alabilmeleri için Şişli özelinde, öncelikli olarak İngilizce, Fransızca, Arapça, Farsça, Kürtçe ve Ermenice dillerinde ve işitme engeli bulunan kadınlara yönelik de ayrıca işaret dili desteği sunuluyor. Ulaşımı kolay ve güvenli bir konumda yer alan Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, engelli erişimine uygun olarak tasarlandı. Merkez, alanda çalışan deneyimli uzmanların, sivil toplum kuruluşlarının ve kadın örgütlerinin desteği ve işbirliği ile daha da güçleniyor.
Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi:
Kaptanpaşa Mahallesi Darülaceze Caddesi No: 35/B Tel: 0212 708 89 90
0549 803 81 89 (24 Saat ulaşılabilir Destek Hattı)