Teşkilatı yönetenler, teşkilattaki bireylerin özelliklerini, karakter yapılarını, çekingenlerini, sevdiği ve sevmediği özelliklerin öne çıkanlarını bilmelidirler.
Herkese taşıyacağı kadar yük yüklemelidirler. Elemanların tümü; kişiler arası ilişkiler, teşkilat ve teşkilatçılıkla ilgili seminerlerle aydınlatılmalıdırlar.
Teşkilat içinde ve halk içinde oturma ,kalkma, konuşma kuralları ile ilgili kurallar elemanlara belletilmelidir. Kıyafet, el, yüz, elbise, saç-sakal, diş temizliği gözden kaçırılmamalıdır.
Seçim zamanları toplu gezme gruplarına katılacaklar özenle seçilmelidir. Halkın değerlerine ters düşen, hareketleri, düşünceleri uygunsuz olan kişiler toplu gezmelerde ve bireysel gezmelerde kırmadan, sezdirmeden ekarte edilmelidir. Teşkilatta o anda kimler varsa onlarla halkın önüne çıkmak, sonunda hüsranla bitecektir.
Adayla birlikte halkı gezmesi gerekenlerin çokluğu önemli değildir, özellikleri önemlidir. Bu kişiler halkın ahlaki değerleri ile mutlaka örtüşmelidir. Adı çeşitli meselelere karışmış kişiler uzak tutulmalıdır. Propaganda grupları ayrı ayrı mahallelerin ve insan yığınlarının özelliklerine ve uyumuna göre tespit edilmelidir. Özellikle Belediye Başkanı, vekil adayları ile gezecek ekip elemanları iyi seçilmelidir. Kıyafet, konuşma, söz hakkı alma, oturma, kalkma, davranış biçimleri eğitim yolu ile düzeltilerek halk önüne çıkılmalıdır. Boşboğaz, hava atan, sır tutmayan, teşkilatı çıkarları için kullanmaya çalışan kişiler bu hayati çalışmalardan uzak tutulmalıdır.
Kadınlar kıyafetlerine dikkat etmelidirler. Aşırı makyaj ve giyim tarzlarından kaçınmalıdır. Örneğin; mutaassıp bir alan, mahalle, bölgede mini etekli, asparagas, çok makyajlı ve aşırı cafcaflı kıyafetlerle halk önüne çıkmak ters tepki yapacağından, aynı durum çok kapalılığı istemeyen yığınlarda da ters tepkilerin olacağını düşünerek, bilinçli adımlar atılmalıdır.
Bireysel propagandacılar mutlaka teşkilat içinde seçilmelidir.Yoksa yetiştirme yoluna gidilmelidir. Her mahallede, bireysel olarak kim kiminle konuşacaktır, kim kimlerin evine gidecektir teşkilatta planlanmalı ve hiç bir eylem rastgeleye bırakılmamalıdır. Kıyafet, saç, sakal hususu asla gözden kaçırılmamalıdır. Evlerde, alanlarda, sokaklarda gündeme getirilmesi gereken konular teşkilatta planlanmalı, rastgeleye bırakılmamalıdır. Birebir üzerinde çalışılması gereken kişiler tespit edilmeli, bu kişilerle kimler görüşme yapacak, yönetim kurulunda tartışılarak karar verilmelidir.
Toplum tarafından dışlandığını bildiği halde, öne atılarak bu kenara itilme açığını kapatmak için, teşkilatı kullanmaya kalkan kişileri iyi tespit etmek gerekir. Hemen başkanın, adayın yanına lüzumsuzca sokulan, kendi çıkarlarını teşkilattan önde tutan kişilere dikkat edilmelidir. Sağa sola borçlu olup ta ,borcundan kaçan kişilerin bu tavrı teşkilata zarar verecektir,dedikodu çıkmasına sebep olacaktır, bilinmelidir.
Kadınlar kıyafetlerine dikkat etmeli, teşkilata gelen tüm kadın ve kızlarımız evimizden birisi gibi karşılanmalı, onlara anne, bacı, kardeş gözü ile bakılmalıdır.
Teşkilatın, partinin özel sırlarını dışarılarda gündeme getirenler, teşkilatta dedikodu yapanlar, çalışmaları engelleyenler, çalışanlara zorluk çıkaranlar, kendini kahraman gibi görüp, aslında teşkilata zarar verenler, 'ben ben' diyenler teşkilata zarar verirler, bu tipler eğitilmeli, eğitilmeyenler dışlanmalıdırlar.
Teşkilatın yönetim kurulları ve aday adayları, kesinleşmiş adayların geçmiş hayatları halk tarafından masaya yatırılacağı unutulmamalıdır. Onun için aday adayları halkın inanç ve yaşantısı ile örtüşmelidir. Örtüşmeyenler aday yapılmamalıdır. Adaylara ve teşkilat başkanlarına önce teşkilat elemanları saygılı olmalıdır ki halkta bu kişilere saygılı olsun ve yakın ilgi ve alaka beslesin.
Teşkilatlanmada ilk etapta yapılması ve özen gösterilmesi gereken kurallardan bir kaçını anlatmış olduk. Herkese saygı ve iyi çalışmalar dilerim.