Şırnak'ın havaalanı özlemi sona eriyor
Şırnak'ta yapımı devam eden havaalanı inşasında sona yaklaşıldı, deneme uçuşlarının Haziran ayı içerisinde yapılacağı bildirildi
AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ve Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş ile çok sayıda işadamı havaalanında inceleme yaptı.
yıllık 500- 600 bin yolcu kapasiteli Şırnak Havaalanı, yörenin turizm ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Şırnak’ta, 2 yıl önce Cizre-İdil kara yolu üzerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de katıldığı törenle temeli atılan Şırnak Havaalanı’nda çalışmaların büyük kısmı tamamlandı.
Halen havayolu ulaşımını 300 kilometre uzaklık nedeniyle 4-5 saat süren karayolu yolculuğunun ardından ulaştıkları Diyarbakır yada Mardin’deki havaalanları üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalan Şırnaklılar’ın bu çilesi haziran ayında sonra sona erecek.
Havaalanı, Şırnak’taki inanç ve doğa turizmi potansiyelini de canlandıracak. Haziran ayında yolcu iniş kalkışlarına başlayacak olan havaalanı,Türkiye ve Orta Doğu arasındaki ulaşımda büyük bir rol oynayacak.
Şırnak Havaalanı sayesinde Irak’a gitmek daha kolay olacak. İstanbul’dan gelecek olan yatırımcı 2 saatlik hava yolculuğu ile Şırnak’a, buradan 1 saatlik kara yolculuğu ile Irak’a ulaşmış olacak. Bu nedenle havaalanı, ihracata da büyük katkı yapacak. Şırnak Havaalanı’nı, Kuzey Iraklılar da yoğun olarak kullanacak.
Şırnak Havaalanı’nda incelemelerde bulunan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, "Daha güzel hizmetlere layığız. Allah’ın izniyle hizmetler bitmeyecek, devam edecek. 3 bin metre uzunluğunda 60 metre genişliğinde bir havaalanı yapılıyor.
Arkadaşlarımız hava limanı diyorlar, inşallah havalimanı olur. Haziran ayında Allah nasip ederse hep birilikte tüm Şırnaklı işadamlarımız ve Şırnaklılarla birlikte açılışını yapacağız. Açılışı inşallah Başbakanımız ve bakanlarla birlikte gerçekleştireceğiz. Sınır komşumuz Irak da bu havaalanımızdan yararlanacak.
Mardin, Batman ve Siirt, yani her gün uçuş olmayan yerler buradan yararlanabilecek. Eskiden Diyarbakır’dan buraya 3 saatte gelebiliyorduk, Mardin’den 2 saatte gelebiliyorduk, ancak havaalanımızın faaliyete geçmesiyle birlikte buradan Şırnak’a 45 dakikada gidebileceğiz" dedi.
Havaalanın ismi konusunda bir muamma yaşandığını anımsatan Dindar, havaalanı isminin sürpriz olduğunu belirterek, açılış sırasında Başbakan’ın bizzat bu ismi açıklayacağını söyledi.
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ise, havaalanın devreye girmesiyle birlikte üniversiteye lojistik anlamda katkı sunacağını dile getirerek, "Havaalanımızın devreye girmesiyle birilikte lojistik olarak üniversitemize ekstra bir katkısı olacak.
Özelikle İstanbul’da bizimle eşdeğer olan üniversitelerdeki hocalarımızı günü birlik buraya getirip, götürebileceğiz. Havaalanının devreye girmesiyle birlikte Şırnak üniversitesindeki bir öğrencimiz, Türkiye’deki üstat hocalardan yararlanabilecek" diye konuştu.
Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş de mega projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Biz ulaşımın olmadığı bir yerde gelişmenin olmadığına inanıyoruz. Biz bir kişiyi buraya davet ettiğimizde ilk olarak havaalanını soruyorlar. Onun için bu proje bizim için son derece önemli. İlimizin ekonomisine kalkınmasına son derece katkı sağlayacak bir proje. Bunun için bir an önce faaliyete geçmesini bekliyoruz" diye konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.